Niels Albert vreest voor de carrière van Eli Iserbyt: "Ik schrok toen ik dat hoorde"

Niels Albert vreest voor de carrière van Eli Iserbyt: "Ik schrok toen ik dat hoorde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niels Albert moest zo'n 10 jaar geleden een punt zetten achter zijn carrière door hartproblemen. Hij schrok dan ook van het nieuws van Eli Iserbyt.

Eli Iserbyt werd vorige zondag voor het eerst Belgisch kampioen veldrijden, maar op nieuwjaarsdag belandde hij op de spoedafdeling na uitdrogingsverschijnselen. Alles begon met een hoge hartslag tijdens de cross in Hulst. 

En dat maakt Niels Albert zorgen. "Ik schrok toen ik hoorde dat hij een probleem heeft gehad met zijn hart", vertelt Albert in Het Laatste Nieuws. "Ik ben geen dokter en ik ken de situatie van Eli niet. Ik wil hem wel aanraden om hier niet licht over te gaan."

Dat Iserbyt daarna een hartspecialist opzocht, zegt voor Albert al genoeg. Want dat doe je niet als je niet bezorgd bent. Iserbyt kreeg groen licht om te blijven koersen, maar Albert zou het hier niet bij laten. 

Hartproblemen Albert

Albert moest zijn fiets aan de haak hangen nadat er bij hem littekenweefsel werd ontdekt op zijn hartspier. De ex-wereldkampioen ging toen langs bij verschillende specialisten, die hem niet allemaal hetzelfde zeiden. 

Hij raadt Iserbyt dan ook aan om zich verder te laten onderzoeken. "Ik zou voor een tweede én derde opinie gaan. Zoek tot je het vindt. Je kan beter te voorzichtig zijn. Het leven is te kostbaar om risico’s te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties