Alec Segaert heeft een bijzonder duidelijk hoofddoel in 2024: "Absolute prioriteit"

Alec Segaert heeft een bijzonder duidelijk hoofddoel in 2024: "Absolute prioriteit"
Foto: © photonews

Alec Segaert geldt al enkele jaren als een van de Belgische toptalenten in het tijdrijden. Maar dit jaar gaat hij de strijd met de grote jongens nog niet aan.

In 2022 en 2023 werd Alec Segaert, die dinsdag zijn 21ste verjaardag vierde, telkens Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. Op het WK tijdrijden greep Segaert er twee keer net naast, twee keer zilver dus. 

Ondanks dat hij vorig jaar al prof werd bij Lotto Dstny, mikt Segaert dit jaar in Zürich toch nog altijd op het goud bij de beloften in het tijdrijden. "Daar ligt mijn absolute prioriteit. Die moet namelijk nog steeds afgevinkt worden."

Klassieke voorjaar 

Maar verder zullen de wedstrijden bij de beloften wel steeds verder afgebouwd worden bij Segaert. "Het gaat dan vooral om de Vlaamse koersen, waar ik hoop zo nu en dan mijn eigen kans te kunnen gaan."

"Hopelijk kan ik mezelf dan al eens tonen en iets proberen. Misschien kan ik zo nu en dan eens een finale rijden. Een eerste profoverwinning zou een heel mooi meegenomen zijn, al wil ik vooral niet te hard van stapel lopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties