Bondscoach Vanthourenhout bijzonder realistisch over kansen van Belgen op het WK veldrijden

Bondscoach Vanthourenhout bijzonder realistisch over kansen van Belgen op het WK veldrijden
Foto: © photonews

Over zo'n drie weken staat het WK veldrijden in Tabor op het programma. Maken de Belgen, met Van der Poel aan de start, eigenlijk wel kans?

Nu de nationale kampioenschappen achter de rug zijn, kan de focus naar het WK veldrijden, in het eerste weekend van februari. Maar de wereldtitel lijkt met Mathieu van der Poel aan de start toch moeilijk te worden. 

Klaar zijn als Van der Poel faalt 

Ook bondscoach Sven Vanthourenhout gaat ervan uit dat Van der Poel in Tabor gewoon voor de zesde keer wereldkampioen veldrijden wordt. Maar toch wil de bondscoach de Belgen klaar houden voor andere scenario's

"Ik wil geen doemscenario’s zoals sneeuw en ijs noemen waarin Mathieu niet zou winnen. Daarvoor heb ik veel te veel respect voor de mens en atleet Mathieu van der Poel. Maar wij moeten wel klaar zijn", zegt de bondscoach bij Wielerflits. 

Zonder Van Aert en Pidcock aan de start zal het sowieso moeilijk worden om Van der Poel van de wereldtitel te houden. De wereldkampioen domineerde alle crossen waar hij aan de start stond en won al tien keer op rij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties