Europees kampioen Vanthourenhout wint in eigen streek, twee wegrenners mee op het podium

Europees kampioen Vanthourenhout wint in eigen streek, twee wegrenners mee op het podium
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Europees kampioen Michael Vanthourenhout heeft in Zonnebeke voor de derde keer dit seizoen gewonnen. Hij rekende af met Gianni Vermeersch en Tim Merlier.

Door de Wereldbeker in Benidorm op zondag waren veel renners deze week al naar de Spaanse zon vertrokken om wat extra te kunnen trainen op de weg. Enkel Michael Vanthourenhout was als grote naam van de partij. 

Hij kreeg wel concurrentie van wegrenners Gianni Vermeersch en Tim Merlier, die natuurlijk ook een verleden hebben in het veld. Zij reden al snel weg, maar kregen ook het gezelschap van Lander Loockx en Yordi Corsus. 

Maar door een valpartij van Loockx reden Vanthourenhout, Vermeersch en Merlier toch weg van de rest. Uiteindelijk moest ook Merlier de rol lossen, nadat hij op een paaltje knalde. De sprinter kon wel gewoon verder rijden. 

Vanthourenhout mag derde keer vieren

Vooraan voerde Michael Vanthourenhout op iets meer dan twee ronden van het einde het tempo stevig op, waardoor hij ook afscheid nam van Gianni Vermeersch. De Europese kampioen boekte zo zijn derde zege van het seizoen. 

Gianni Vermeersch eindigde op 25 seconden als tweede, Tim Merlier werd derde op 49 seconden. Loockx viel net naast het podium op iets meer dan een minuut, Tom Meeusen werd knap vijfde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties