José De Cauwer verbaast zich over topper: "Wat moeten die anderen dan niet denken?"

José De Cauwer verbaast zich over topper: "Wat moeten die anderen dan niet denken?"
Foto: © photonews

José De Cauwer was één van de vele Belgen die was afgezakt naar Benidorm voor de Wereldbeker veldrijden. Hij sprak er onder meer met Fem van Empel.

Niet alleen de cross bij de mannen leverde veel spektakel op, ook bij de vrouwen was het razend spannend. Voor een van de eerste keren dit seizoen waren Fem van Empel en Puck Pieterse aan elkaar gewaagd. 

Uiteindelijk trok Van Empel aan het langste eind, door in een van de allerlaatste bochten onderdoor te duiken bij Pieterse. Op de korte aankomststrook kon Pieterse de wereldkampioene niet meer voorbijgaan. 

Twijfel bij Van Empel

José De Cauwer had daags voor de cross in Benidorm een interview samen met Van Empel: "Zij twijfelt nog altijd. Maar als zij al twijfelt, wat moeten die andere meiden dan wel niet denken, zei ik", stelt De Cauwer bij Lambert & Albert. 

"Dan moet er toch eens iemand tegen haar zeggen: je hebt wel al 15 keer gewonnen dit seizoen. Het wordt tijd dat je eens de knop omdraait. En toch nog altijd twijfel", besluit De Cauwer nog. 

Van Empel is inderdaad aan een superseizoen bezig. De wereldkampioene won dus 15 van haar 17 wedstrijden, enkel in Gavere (2de) en Hulst (4de) won ze niet. Vorig seizoen won de Nederlandse 16 van haar 24 crossen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties