Adrie van der Poel haalt stevig uit naar veldrijder: "Een zeurpiet"

Adrie van der Poel haalt stevig uit naar veldrijder: "Een zeurpiet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Straks staat in Hoogerheide de laatste manche van de Wereldbeker op het programma. Organisator Adrie van der Poel vindt de vele kritiek op de Wereldbeker ook niet terecht.

In Hoogerheide wordt straks de veertiende en laatste Wereldbekermanche van dit seizoen afgewerkt. Eli Iserbyt heeft nog maar een paar puntjes nodig om zijn tweede eindzege in de Wereldbeker binnen te halen. 

Maar er kwam dit seizoen ook weer heel wat kritiek op de Wereldbeker. Er zouden te veel manches zijn of de verplaatsingen zijn te duur of te ver. Adrie van der Poel vindt het eigenlijk allemaal maar niets. 

Lars van der Haar 

"Ik vind dat er behoorlijk wat zeurpieten zijn", zegt hij bij Het Nieuwsblad. Zo wijst hij onder meer naar Lars van der Haar, die de puntentelling verrot noemde. "Maar dan zeg ik: "Lars, had ze nou gewoon allemaal gereden. Dan stond je nu dik aan de leiding.'"

Van der Poel respecteert de keuze van Van der Haar om niet alle manches te rijden, maar vindt de Nederlander dan niet moet zeggen dat de puntentelling niet klopt. 

Eli Iserbyt vindt Van der Poel dan weer de verdiende eindwinnaar. "Hij zegt aan het begin van het seizoen: ik rijd alles, veertig crossen op een jaar. Nadien zeurt hij er ook niet meer over."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties