De Buyst doet boekje open over relatie met Ewan én het grote verschil met De Lie

De Buyst doet boekje open over relatie met Ewan én het grote verschil met De Lie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper De Buyst werkte de vorige jaren vaak samen met Caleb Ewan, maar de Australiër vertrok dit jaar bij Lotto Dstny. Nu zal De Buyst vooral de sprint aantrekken voor Arnaud De Lie.

Het huwelijk tussen Caleb Ewan en Lotto Dstny was al een tijdje niet meer van harte en bereikte vorig jaar in de Tour een hoogtepunt. De Australiër gaf zonder veel moeite te doen op, terwijl twee ploegmaats zich net hadden laten uitzakken. 

Hoewel Ewan nog een contract had tot eind dit jaar, vertrok hij toch al naar Jayco-AlUla. Dat had ook zijn gevolgen voor Jasper De Buyst, die lang de sprint aantrok voor Ewan. Maar slechte gevoelens heeft De Buyst niet. 

"Caleb en ik hebben nog een prima band. We hadden zeker geen ruzie, maar professioneel gezien werd het moeilijk. Iedereen komt wel eens onder druk te staan, maar als je dat dan op mekaar gaat afschuiven, is het lastig samenwerken", zegt hij bij Het Nieuwsblad.

Verschillen Ewan en De Lie

Toch merkt De Buyst wel een duidelijk verschil tussen Ewan en De Lie. "Caleb zocht de risico’s op om dat klein beetje energie uit te sparen en reed zich zo wel eens vast. De Lie investeert liever meer energie om zeker te zijn dat hij sprint voor winst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties