📷 Nog maar een week voor zijn eerste koers: Van Aert legt monstertraining af met Benoot en Vermote

📷 Nog maar een week voor zijn eerste koers: Van Aert legt monstertraining af met Benoot en Vermote
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het WK veldrijden is nog volop aan de gang, maar toch zijn ook de wegrenners al aan hun seizoen begonnen. Voor Wout van Aert is het nog amper een week wachten.

Geen Wout van Aert dit weekend in het Tsjechische Tabor op het WK veldrijden, hij kiest voor de Spaanse zon om zich voor te bereiden op het nieuwe wegseizoen. En dat komt er al verrassend snel aan. 

In andere seizoenen reed Wout van Aert pas zijn eerste wegkoers met de Omloop Het Nieuwsblad eind februari of begin maart met de Strade Bianche. Dit seizoen pakt hij het net als met veldrijden iets anders aan. 

Programma Wout van Aert

Op 11 februari staat met de Clasica de Almeria zijn eerste wegkoers al op het programma, een dag later volgt de Clásica Jaén. Op 14 februari begint Van Aert dan aan de Ronde van de Algarve, die tot 18 februari duurt. 

Een week voor zijn eerste koers werkte Van Aert samen met Julien Vermote en Tiesj Benoot nog een stevige training af op Mallorca. Ze legden 223 kilometers af in 7u tijd, wat een gemiddelde van 31,8 km/u oplevert. Daarbij komen nog eens 2910 hoogtemeters. Stevig. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties