Gerben Thijssen en ploegmaat krijgen nog een straf van hun ploeg na racistisch incident

Gerben Thijssen en ploegmaat krijgen nog een straf van hun ploeg na racistisch incident
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opschudding begin oktober vanuit China. Gerben Thijssen en zijn ploegmaat Madis Mikhels mochten toen niet aan de start komen in de Ronde van Guangxi na een racistisch incident, waarvoor zijn ploeg hen nu nog eens straft.

Gerben Thijssen postte op Instagram een filmpje waarin te zien was hoe zijn Estse collega Madis Mihkels met zijn vingers twee spleetogen maakte. De video werd snel verwijderd, maar het kwaad was al geschied.

Na de straf van de ploeg riep ook de Internationale Wielerunie UCI de twee op het matje. Zij legden de twee een boete op en Thijssen en Mikhels moesten ook een verplichte cursus tegen discriminatie volgen. 

Intermarché-Wanty heeft Thijssen en Mikhels nu nog een straf opgelegd. Ze moesten een financiële bijdrage leveren aan de Ardent Group Cycling Academy, een juniorprogramma gekoppeld aan de Belgische ploeg.

Een woordvoerder van de ploeg zei bij Cyclingnews dat Thijssen en Mikhels "om een voorbeeld te stellen voor de jeugd" ze ook nog een dag doorbrachten bij een jeugdploeg om hen "de waarden van het wielrennen" bij te brengen. Dat deden ze al deze winter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties