Roodhooft komt met klare taal waarom Verstrynge en Michels geen wereldkampioen werden

Roodhooft komt met klare taal waarom Verstrynge en Michels geen wereldkampioen werden
Foto: © photonews

Bij de beloften op het WK veldrijden in Tabor was het goud voor Nederland. De Belgen pakten zilver en brons.

Geen goud voor België op het WK veldrijden voor beloften. Onze landgenoten moesten zich tevreden stellen met zilver en brons.

Christoph Roodhooft lag er alvast niet wakker van. De grote man van Alpecin-Deceuninck had immers drie van zijn renners op het podium bij de beloften in Tabor.

“Het zijn drie goede renners die samen zijn gekomen in ons team”, analyseerde Christoph Roodhooft bij Het Nieuwsblad. “Het maakt ons fier dat ze alle drie op het podium van een WK staan. Het bewijst ook dat we de afgelopen maanden goed hebben gewerkt met de jongens.”

Del Grosso frisser aan de start van het WK

Dat Tibor del Grosso won en niet Emiel Verstrynge of Jente Michels, daar had Roodhooft ook een heel duidelijke verklaring voor, zo voegde hij er nog aan toe.

“Het zijn alle drie heel gedreven jongens”, aldus Roodhooft. “Vandaag wint Del Grosso de wedstrijd vanuit zijn Hollands zelfbewustzijn. Bovendien heeft hij deze winter minder crossen gereden dan Emiel en Jente waardoor hij frisser aan de start stond.”

Het lijkt alvast een theorie die ook vandaag wel eens bij de elite de gouden regel zou kunnen zijn voor Mathieu van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties