Intermarché-Wanty strikt toptalent en halfbroer van winnaar Ronde van Vlaanderen voor lange tijd

Intermarché-Wanty strikt toptalent en halfbroer van winnaar Ronde van Vlaanderen voor lange tijd
Foto: © photonews

Intermarché-Wanty heeft de jonge Noor Felix Ørn-Kristoff (17) binnengehaald. Ørn-Kristoff is de halfbroer van Alexander Kristoff en wordt in 2026 prof bij de ploeg.

Ørn-Kristoff werd vorig jaar als eerstejaars junior derde op het WK voor junioren in Glasgow. Ook eindigde de jonge Noor op het EK in Drenthe negende op de flanken van de VAM-berg. Ørn-Kristoff won ook een wedstrijd in het Belgische Helkijn. 

De halfbroer van Alexander Kristoff zal als tweedejaars junior al begeleiding krijgen van de Waalse ploeg en voegt zich in 2025 bij opleidingsploeg Wanty-ReUz-Technord. In 2026 en 2026 wordt de Noor dan prof bij de ploeg.

Op aanraden van Alexander Kristoff

"De renners van Intermarché-Wanty inspireren me al lange tijd", zegt Ørn-Kristoff in een persbericht. "Ik herinner me bijvoorbeeld de klassiekers in 2022, waar ze tegen alle verwachtingen in grootste dingen verwezenlijkten, dat was ongelofelijk."

"De klassiekers, dat zijn trouwens de wedstrijden die me doen dromen en die in het DNA van Intermarché-Wanty zitten. Dat is waarom ik absoluut bij deze Belgische structuur wilde aansluiten."

"Toen ze bij dit team reden, hebben mijn broer Alexander en Sven Erik Bystrøm me beiden unaniem aangemoedigd bij mijn keuze, want op alle vlakken biedt ze een antwoord op mijn behoeften. De bedoeling is om op mijn eigen tempo de stap naar de professionele wereld te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties