Paul Herygers trekt vreemde conclusie over Van Aert, Van der Poel en toekomst van het veldrijden

Paul Herygers trekt vreemde conclusie over Van Aert, Van der Poel en toekomst van het veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door de zesde wereldtitel veldrijden van Mathieu van der Poel staan er de laatste tien jaar nog maar drie namen om de erelijst. Paul Herygers ziet het voor de andere crossers dan ook somber in.

Zes keer Mathieu van der Poel, drie keer Wout van Aert en één keer Tom Pidcock. Dat is de erelijst van het WK veldrijden van de voorbije tien jaar. Pidcock won vooral door de afwezigheid van de andere twee. 

Voor de andere veldrijders is het vooral focussen op de klassementen en het Europees en Belgisch kampioenschap. De wereldtitel lijkt voor hen ongrijpbaar als vooral Van der Poel of Van Aert aan de start staan. 

Van Aert en Van der Poel op pensioen

"We hebben in België wel kwaliteit. Maar dat zijn jongens die nooit het niveau van Van der Poel zullen halen", zegt Paul Herygers bij Sporza. De Nederlander won dertien van de veertien crossen waar hij aan de start stond. Met grote dominantie. 

Er zit voor de andere crossers, en vooral de jongere generatie, niets anders op dan hun beurt af te wachten. "Het zal echt toffer worden als die twee (Van der Poel en Van Aert, nvdr.) op termijn echt afvloeien. Maar ze zijn nu 30, dus ze kunnen nog zes jaar meegaan en er staan op het WK."

Al wil Herygers natuurlijk nog een hele tijd kunnen genieten van de twee en zit hij niet te wachten op hun pensioen. "Dat absoluut niet. Maar de generatie die er nu zit aan te komen, moet wachten en wachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties