Nederlander legt positieve dopingtest af: zijn nieuwe ploeg komt met een krachtig signaal

Nederlander legt positieve dopingtest af: zijn nieuwe ploeg komt met een krachtig signaal
Foto: © photonews

De Nederlander Antwan Tolhoek heeft eind november een positieve dopingtest afgelegd. De nieuwe ploeg van Tolhoek heeft meteen ingegrepen.

Woensdag maakte de UCI bekend dat het Antwan Tolhoek wereldwijd heeft geschorst nadat er op 27 november 2023 bij een buiten competitie-controle anabole androgene steroïden bij hem zijn aangetroffen. Tolhoek kan nu nog een B-staal aanvragen, maar blijft voorlopig wel geschorst. 

Sinds 1 januari reed Tolhoek voor het Portugese continentale team Sabgal-Anicolor Cycling Team. Daar maakte hij afgelopen zondag zijn debuut in de Prova de Abertura, waar hij 19de werd. Tolhoek zou ook de Figueira Champions Classic en de Ronde van de Algarve rijden. 

Ploeg laat Tolhoek vallen

Door zijn voorlopige schorsing zou Tolhoek die koersen al niet kunnen rijden, maar Sabgal-Anicolor heeft Tolhoek ook meteen laten vallen. "We willen duidelijk maken dat deze positieve test op 27 november is afgeleverd, toen hij nog niet voor ons reed."

"We hebben besloten het contract van Antwan onmiddelijk te beëindigen en alle functies binnen onze club op te zeggen. Wij hebben de positieve test van Tolhoek ook nu pas te horen gekregen en waren hier nog niet van op de hoogte toen hij bij onze ploeg kwam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties