Patrick Lefevere over zijn renners: "Ik zou het beter niet zeggen, maar"

Patrick Lefevere over zijn renners: "Ik zou het beter niet zeggen, maar"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere is al enkele jaren de grote baas van Soudal Quick-Step en heeft al heel wat renners de revue zien passeren. Hij beseft dat ze het niet altijd gemakkelijk hebben.

Heel wat wielerploegen pakken het tegenwoordig bijzonder professioneel en gecontroleerd aan. Zo is er het voorbeeld van dsm-firmenich-PostNL, waar renners bijvoorbeeld op de vingers getikt worden als ze zelf iets aan hun positie veranderen. 

Bij Soudal Quick-Step pakken ze toch nog iets losser aan. "Wij laten 10 procent privé toe. Als je naar 100 procent begeleiding gaat, dat wreekt zich op lange termijn. Dat kan je niet volhouden", zegt Patrick Lefevere bij De Rode Lantaarn. 

Privéleven ook belangrijk

"Je hebt ook nog een gezin hé. Ik zou het beter niet zeggen, maar soms heb ik wel met renners te doen. Die hoogtestages, trainingskampen, ontberingen", gaat Lefevere verder. 

"Als je een jonge gezonde man of vrouw bent, je gaat een keer weg en je komt iemand leuk tegen. En je vraagt: 'Zien we elkaar volgende week terug?' Dat je dan moet antwoorden: 'Nee, ik moet drie weken op hoogtestage'."

"Denk maar niet dat die potentiële partner gaat wachten hé, zeker niet als die mensen horen wat je ervoor moet doen. Wat zie je dan vaak in het wielrennen? Dat er een relatie begonnen wordt met de zus van een wielrenner. Die weten wat het is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties