Toon Aerts laat zich uit over comeback: "Of ik schrik heb voor de reacties?"

Toon Aerts laat zich uit over comeback: "Of ik schrik heb voor de reacties?"
Foto: © photonews

De dopingschorsing van Toon Aerts is (bijna) achter de rug. En dus zal het uitkijken zijn naar wat hij de komende weken nog laat zien. Zelf kijkt hij uit naar zijn terugkeer, hij liet zich ook al uit over wat hij verwacht van de reacties rond zijn terugkeer.

In Sint-Niklaas (17/02), Brussel (18/02) en Oostmalle (25/02) maakt Toon Aerts zijn debuut na twee jaar zonder cross - zijn laatste dateert van 13 februari 2022 in Brussel. Daarna werd hij dus voor twee jaar geschorst.

Met oog op volgend jaar is elk punt dat Toon Aerts nog kan pakken om wat UCI-punten te vergaren van groot belang. Op die manier zou hij volgend seizoen op een betere rij kunnen gaan starten, beseft de renner. 

Het ergste meegemaakt

De doelen voor dit sezioen zijn verder beperkt, maar Aerts wil er wel het beste van maken. "Of ik schrik heb voor de reacties? Ik ga zeker gesteund worden", aldus Aerts daarover in Het Laatste Nieuws. "Ik ga op revanche crossen en ik denk dat ik hier sterker uitkom."

"Mentaal kan er me nog weinig raken, ik heb het ergste meegemaakt. Ik denk dat dat een kracht kan zijn in de cross. Op het moment dat ik moet plooien, zal ik toch nog eens op trappers gaan staan", blikt hij alvast vooruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties