🎥 Tim Wellens onthult waarom hij naast zijn eerste overwinning van 2024 greep

🎥 Tim Wellens onthult waarom hij naast zijn eerste overwinning van 2024 greep
Foto: © photonews

Tim Wellens heeft zijn eerste koers van het jaar net niet kunnen winnen. In de Ronde van Murcia kraakte hij op de laatste beklimming en werd hij derde.

Samen met de Australiër Ben O'Connor reed Tim Wellens weg in de finale van de Ronde van Murcia. Op de laatste beklimming versnelde O'Connor nog een keer en Wellens kon niet volgen. De Australiër pakte ook de zege. 

"We reden met twee weg, toen dacht ik wel echt aan de overwinning. Die laatste klim was heel lastig, dus ik wist dat ik wat moest temporiseren", zei Wellens achteraf bij HLN. Dat lukte niet waardoor Wellens voluit moest gaan op de laatste klim. 

"En daar ben ik over m'n limiet gegaan. Dan was het gewoon nog aftellen tot aan de meet." Wellens zag vanuit de achtergrond nog de Sloveen Jan Tratnik terugkeren en verloor uiteindelijk ook de sprint voor de tweede plaats. 

Wellens was wel blij met het niveau dat hij haalde. "Het is een goed gevoel om mee te beginnen." Maandag rijdt Wellens de Clasica Jaen, vanaf woensdag rijdt hij opnieuw de Ruta del Sol. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties