🎥 Wat een nummer! Evenepoel schudt meteen monstersolo uit de benen, nog een tweede Belg op het podium

🎥 Wat een nummer! Evenepoel schudt meteen monstersolo uit de benen, nog een tweede Belg op het podium
Foto: © photonews

Remco Evenepoel wilde snel zijn eerste overwinning van het jaar pakken en heeft in zijn eerste koes ook meteen gedaan. De Belgische kampioen degradeerde de tegenstand.

De tweede editie van de Figueira Champions Classic was de eerste koers van het seizoen van Remco Evenepoel. Zeven vluchters vormden geen probleem voor Soudal Quick-Step, die de koers snel in handen namen. 

De mannen van Evenepoel knalden zo hard door, dat Evenepoel op zo'n 60 kilometer van het einde enkel nog de Brit James Knox bij zich had. Al vormde dat geen probleem voor de Belgische kampioen, die het eigenhandig oploste. 

Evenepoel versnelde op iets meer dan 54 kilometer van de streep uit wat overbleef van het peloton. De Mexicaan Isaac Del Toro probeerde nog wel even, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven tegen Evenepoel. 

Ook in de rest van het peloton hadden ze snel begrepen dat ze Evenepoel niet meer zouden terugzien en ze streden voor de tweede plaats. Vito Braet (Intermarché-Wanty) sprintte op bijna twee minuten van Evenepoel naar die tweede plek.

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties