Hoe kan Evenepoel 50 kilometer solo rijden en winnen? Belgische kampioen legt het haarfijn uit

Hoe kan Evenepoel 50 kilometer solo rijden en winnen? Belgische kampioen legt het haarfijn uit
Foto: © photonews

Remco Evenepoel demonstreerde eens te meer zijn enorme kwaliteiten in de Figueira Champions Classic. Maar hoe kan hij 50 kilometer alleen tegen het peloton rijden?

In zijn eerste koers van het jaar pakte Remco Evenepoel nog eens uit met een ouderwets nummer zoals bijna enkel hij dat kan. Op 54 kilometer van de streep versnelde hij uit het peloton, niemand had een antwoord. 

Er stond wel een bijzonder strakke wind in Portugal, waardoor de start zelfs met een uur was uitgesteld. Toch hield Evenepoel gewoon stand. De Belgische kampioen reed de achtervolgende groep op bijna 2 minuten. 

Hoe kan iemand 50 kilometer sneller rijden dan een peloton? "Op een lokaal circuit als dit is het altijd iets eenvoudiger om zo’n solo-inspanning in te delen", zei Evenepoel achteraf bij HLN.  "Bergop probeerde ik telkens wat harder te trappen om dan wat te kunnen recupereren bergaf."

Wind in voordeel gebruiken

De wind gebruikte Evenepoel ook als bondgenoot, ook al had hij er wat schrik voor. Ik liet het tempo wat zakken toen hij in de rug blies, om het dan opnieuw te kunnen optrekken ‘op kop’. 

"Het klinkt logisch. Maar je kan het natuurlijk alleen maar zo uitvoeren als je daar de benen voor hebt. Vandaag waren die aanwezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties