Kooij komt met duidelijk statement nadat Van Aert hem aan eerste seizoenszege helpt

Kooij komt met duidelijk statement nadat Van Aert hem aan eerste seizoenszege helpt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert hielp Olav Kooij aan zijn eerste ritzege van 2024. Het is uitkijken hoeveel overwinningen de twee samen kunnen pakken.

Wout van Aert kan zelf goed sprinten, maar zal dit jaar bij Visma Lease a Bike ook geregeld ingezet worden om de lead-out te verzorgen voor de Nederlander Olav Kooij. Vorige week was het al prijs, maar de twee mikken vooral op ritzeges in de Giro d’Italia.

Zowel voor Van Aert als voor Kooij wordt het hun eerste deelname aan de Ronde van Italië, waardoor het voor allebei niet vanzelfsprekend zal zijn om meteen heel hoge ogen te gooien, al weet je natuurlijk nooit.

“De Giro wordt een ontdekkingstocht, iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Daar gaan we heel veel van leren”, vertelt Kooij aan Indeleiderstrui. Het wordt een bijzonder mooie uitdaging, maar de bedoeling is uiteraard om ritzeges te pakken.

Beste na Jasper Philipsen

Toch wil Kooij de lat nog wat hoger leggen en er alles aan doen om zelf een absolute topsprinter te worden. Al zit hij daar niet zo ver vanaf, als hij zich vergelijkt met Jasper Philipsen die de beste was in 2023.

“Ik denk dat Philipsen duidelijk de beste sprinter is van afgelopen jaar. Daarachter heb je een groep met meerdere jongens die kunnen winnen op WorldTour-niveau. Ik denk dat ik de afgelopen twee jaar steeds de sprinter was met het op één na meeste aantal zeges. Dat waren mooie aantallen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties