Komt het openingsweekend in gevaar? Tiesj Benoot geeft update over zijn blessures na zware val

Komt het openingsweekend in gevaar? Tiesj Benoot geeft update over zijn blessures na zware val
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot kwam in de eerste etappe van de Ronde van de Algarve stevig ten val. Hij ondervindt nog altijd last en moet de Portugese rittenkoers met enkele blessures afwerken.

De Ronde van de Algarve is pas de eerste koers van het jaar voor Tiesj Benoot nadat hij eind vorig jaar besmet raakte met corona. Maar in de eerste rit liep het dus al mis voor de Belg van Visma-Lease a Bike. 

Benoot viel met zijn rug en achterwerk op kasseien en moet de resterende etappes afwerken met een gekneusd heiligbeen. "Mijn rug zit redelijk vast", zegt Benoot bij Het Nieuwsblad. "Naast de fiets voel ik me vrij oké, maar erop heb ik bij bepaalde bewegingen echt wel pijn."

Door de pijn compenseerde Benoot donderdag in de eerste etappe bergop, waardoor zijn volledige rechterkant vast zat. Daardoor zat hij wellicht ook niet meer helemaal meer recht op zijn fiets. 

Openingsweekend

Veel opties om zijn blessures te behandelen heeft Benoot niet, als de spieren rond zijn been losgemaakt worden, dan lukt fietsen wel. Benoot hoopt in de etappe van zondag, die opnieuw bergop gaat, nog een rol te kunnen spelen. 

Als dat niet lukt, dan mikt Benoot op het openingsweekend. Zowel in de Omloop Het Nieuwsblad als in Kuurne-Brussel-Kuurne komt hij aan de start. "Ik verwacht niet dat dit grootse gevolgen gaat hebben voor het openingsweekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties