Zal het gevaar van zijn eigen ploeg komen in het voorjaar? Sep Vanmarcke vreest voor Wout van Aert

Zal het gevaar van zijn eigen ploeg komen in het voorjaar? Sep Vanmarcke vreest voor Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert zal tijdens het voorjaar op een bijzonder sterke ploeg kunnen rekenen. Zullen zijn ploegmaats niet meer profiteren van die sterkte dan Van Aert zelf?

Vorig jaar domineerde het toenmalige Jumbo-Visma de Vlaamse klassiekers tot en met de E3 Saxo Classic. Er werd gewonnen in de Omloop (Van Baarle), K-B-K (Benoot), Gent-Wevelgem (Laporte), Dwars door Vlaanderen (Laporte) en de E3 Saxo Classic (Van Aert). 

Door de hartproblemen van Nathan Van Hooydonck verloor de ploeg dit jaar wel een belangrijke pion, maar heeft het met Matteo Jorgenson en Per Strand Hagenes wel enkele sterke nieuwkomers. Volgens Sep Vanmarcke is de ploeg daardoor nog sterker. 

Wout van Aert

En dat zal gevolgen hebben voor Van Aert, vreest hij. "Ik vrees dat meerdere ploegmaats weer met een belangrijke zege zullen gaan lopen. De concurrentie zal Van Aert nooit laten wegrijden. Zijn ploegmaats zullen ze wel laten doen", zegt Vanmarcke bij De Zondag. 

Greg Van Avermaet zou er niet van opkijken als dat zou gebeuren. "Die kans bestaat, maar dat weet je als je voor zo'n ploeg rijdt. Het is geven en nemen. Voor de Ronde en Roubaix zullen de richtlijnen helder zijn, al kan je het koersverloop nooit 100 procent inschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties