COO van Soudal Quick-Step spreekt klare taal over Remco Evenepoel en Tour de France

COO van Soudal Quick-Step spreekt klare taal over Remco Evenepoel en Tour de France
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Soudal Quick-Step is Jurgen Foré sinds dit seizoen nieuw als COO, een soort rechterhand van Patrick Lefevere. Hij blikt vooruit op de eerste Tour de France van Evenepoel.

Remco Evenepoel staat eind juni voor het eerst aan de start van de Tour de France. Met concurrenten zoals Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar en Primoz Roglic wordt het meteen een groot examen voor Evenepoel. 

"Ik wil Remco totaal geen druk opleggen, hoor", zegt Foré bij HLN. Omdat Evenepoel volgens Foré zelf minutieus met zijn vak bezig is en zichzelf ook veel druk oplegt. En Evenepoel vindt het dan ook goed dat de ploeg zoveel druk legt. 

Tour de France

De buitenwereld verwacht meteen veel in de eerste Tour van Evenepoel, maar Foré beseft wel dat het niet makkelijk zal worden. "Tuurlijk is de Tour winnen een gigantische sportieve challenge, besef ik. Geen evidentie. 'Chapeau' dat hij daar wil voor gaan."

Als het dit jaar al lukt, dan zou dat dit jaar al fantastisch zijn, stelt Foré. En anders zal er nog wel een kans komen, denkt de COO. "Maar wij moeten er wel voor zorgen dat we er klaar voor zijn. Dat de structuur aanwezig is om hem zijn grote droom te laten verwezenlijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties