BREAKING: Mathieu van der Poel maakt zijn verrassende voorjaarsprogramma bekend

BREAKING: Mathieu van der Poel maakt zijn verrassende voorjaarsprogramma bekend
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel zal dit jaar enkel topwedstrijden rijden in het voorjaar. De wereldkampioen focust op het tweeluik Ronde-Roubaix en overweegt ook Luik-Bastenaken-Luik.

Het was bijzonder lang wachten op het voorjaarsprogramma van wereldkampioen Mathieu van der Poel. De wereldkampioen maakte pas aan de vooravond van het openingsweekend zijn programma bekend, met toch enkele verrassingen.

Zo begint Van der Poel er pas in Milaan-Sanremo aan, de wedstrijd die hij vorig jaar voor het eerst won. Geen openingsweekend, Strade Bianche en rittenkoers zoals Tirreno-Adriatico of Parijs-Nice dus.

Na Milaan-Sanremo rijdt Van der Poel enkel topwedstrijden zoals de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De wereldkampioen rijdt Gent-Wevelgem voor het eerst sinds 2020, toen werd hij 9de. In 2019 werd Van der Poel al eens vierde. 

Luik-Bastenaken-Luik

Daarna geen pauze, maar wel een duel met Remco Evenepoel in de Amstel Gold Race. Luik-Bastenaken-Luik zou dan de afsluiter zijn van zijn voorjaar, al staat daar wel nog een vraagteken achter. In 2020 werd Van der Poel bij zijn enige deelname zesde. 

Programma Mathieu van der Poel

  • 16/03: Milaan-Sanremo
  • 22/03: E3 Saxo Classic
  • 24/03: Gent-Wevelgem
  • 31/03: Ronde van Vlaanderen
  • 07/04: Parijs-Roubaix
  • 14/04: Amstel Gold Race
  • 21/04: Luik-Bastenaken-Luik*

Afbeelding

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties