Ex-renners zien gelijkenissen tussen Alaphilippe en Hazard na uitspraken Lefevere

Ex-renners zien gelijkenissen tussen Alaphilippe en Hazard na uitspraken Lefevere
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere haalde deze week stevig uit naar Julian Alaphilippe. Ex-renners Nathan Van Hooydonck en Jan Bakelants vinden niet dat Lefevere recht van spreken heeft.

Julian Alaphilippe presteerde de afgelopen twee jaar niet echt meer bij Soudal Quick-Step. Na zijn tweede wereldtitel in 2021 kreeg de Fransman een stevig contract van Patrick Lefevere, maar dat maakte hij dus niet waar. 

Voor Patrick Lefevere de reden om stevig uit te halen naar Alaphilippe. "Te veel feesten, te veel alcohol" en ook "serieus onder de sloef bij Marion (Rousse, nvdr.)", zei Lefevere bij HUMO. De Française kon er niet mee lachen. 

Eden Hazard

De uitspraken over het alcoholgebruik van Alaphilippe zouden wel dateren van eind 2022. De Fransman zou sindsdien geen alcohol meer hebben gedronken. "Een beetje kinderachtig", zegt Nathan Van Hooydonck bij HLN. 

Lefevere haalde aan dat hij Alaphilippe drie jaar te veel heeft betaald en daar niet veel voor heeft teruggekregen. "Ik vind dat onterecht, wat dat betreft kan Patrick een zelfhulpgroep oprichten met Florentino Pérez van Real Madrid, die jankte ook over het dure contract van Eden Hazard", stelt Jan Bakelants. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties