Patrick Lefevere geeft het open en eerlijk toe: "Ik doe dat echt met rode kaken"

Patrick Lefevere geeft het open en eerlijk toe: "Ik doe dat echt met rode kaken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een van de opvallendste nieuwkomers dit seizoen bij Soudal Quick-Step is de Italiaan Gianni Moscon. Patrick Lefevere haalde hem binnen aan een minimumcontract.

De grootste gok van dit seizoen van Patrick Lefevere is ongetwijfeld Gianni Moscon. De Italiaan presteerde al twee jaar niet meer bij Astana en had eigenlijk geen uitzicht meer op een nieuw contract bij een ploeg. 

Patrick Lefevere toonde al jaren interesse, maar de loonvoorwaarden van de Italiaan waren te hoog. Moscon stond na zijn magere jaren ook niet meer op het prioriteitenlijstje bij Lefevere. En het budget was ook op. 

Minimumcontract

Moscon had long covid opgelopen en bij Astana was er geen plan meer, waardoor Moson vorig jaar bijzonder veel koersen na elkaar reed. Lefevere heeft de manager van Moscon dan ook een "oneerbaar voorstel" gedaan. 

"Ik kon Moscon het contract van een nieuweling aanbieden. Het minimum dus. Niemand moet mij geloven, maar ik doe dat echt met rode kaken", zegt hij bij Het Nieuwsblad. Hetzelfde verhaal als met Cavendish dus. Moson wordt niet betaald aan wat hij intrinsiek waard is. 

Lefevere zal gelukkig zijn als Moscon, net als Cavendish, opnieuw zijn beste vorm kan vinden. "En de afspraak is gemaakt: bij goede prestaties doen we ook iets aan dat minimumcontract", stelt Lefevere nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties