Niet Primoz Roglic: Greg Van Avermaet onthult de beste transfer van dit seizoen

Niet Primoz Roglic: Greg Van Avermaet onthult de beste transfer van dit seizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Visma-Lease a Bike maakte tijdens het openingsweekend opnieuw heel wat indruk. Onder meer nieuwkomer Matteo Jorgenson was meteen van de partij.

Er waren dit seizoen opnieuw heel wat transfers in het wielerpeloton, al bleven buiten enkele uitzonderingen de grote namen toch allemaal bij hun ploeg. Zo stapte Primoz Roglic over van Jumbo-Visma naar BORA-hansgrohe. 

Maar voor Greg Van Avermaet is de Sloveen niet de beste transfer van het jaar, wel de Amerikaan Matteo Jorgenson bij Visma-Lease a Bike. Tijdens de Omloop Het Nieuwsblad reed Jorgenson zelfs even alleen op kop. 

Parijs-Nice

Al nuanceert Van Avermaet dat wel meteen. "Ik zie hem niet noodzakelijk als de nieuwe rechterhand van Van Aert in de klassiekers. Hij heeft vorig jaar in het voorjaar een paar mooie uitslagen gereden, maar als klassiek coureur blijft hij voor mij een vraagteken", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Jorgenson pakte vorig jaar onder meer een ritzege en de eindzege in de Ronde van Oman, de Amerikaan kan dus ook klimmen. "Hou het maar in de gaten voor de kleinere rittenwedstrijden, zelf voor Parijs-Nice", stelt Van Avermaet nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties