Blijft ploeg van Van Aert ook dominant met Van der Poel en Pogacar erbij? Tom Boonen spreekt klare taal

Blijft ploeg van Van Aert ook dominant met Van der Poel en Pogacar erbij? Tom Boonen spreekt klare taal

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Visma-Lease a Bike domineerde het Vlaamse openingsweekend. Zal dat ook zo blijven eens Pogacar en Van der Poel erbij komen?

Net als vorig jaar was Visma-Lease a Bike heer en meester in het openingsweekend. Vorig jaar trok de ploeg dat ook nog een tijdje door en won het ook nog Gent-Wevelgen, Dwars door Vlaanderen en de E3 Saxo Classic. 

Zal dat ook dit jaar gebeuren? Tom Boonen denkt alleszins van wel. "Ik denk dat ze dominant zullen blijven in het bepalen van de uitslag, maar dat wil daarom niet zeggen dat ze ook telkens zullen winnen", zei hij in Wielerclub Wattage. 

Van der Poel en Pogacar

"Ze zullen wel de belangrijkste ploeg blijven in de bepaalde fases, maar er komen ook nog een paar serieuze kleppers bij." Denk onder meer aan Tadej Pogcar, Mathieu van der Poel of Mads Pedersen. 

"Zij zullen hun ploeg ook weer meetrekken naar een hoger niveau, maar als ploeg zal er niemand op dat niveau zijn waar Visma-Lease a Bike nu op zit", zegt Boonen nog. 

Vorig jaar moest de ploeg in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wel het onderspit delven tegen de individuele klasse van Pogacar en Van der Poel, het wordt de vraag of ze daar dit jaar wel weerwerk tegen kunnen bieden. Al komt Pogacar dit jaar niet aan de start. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties