Belgische sprinter beleeft zelf offday, maar pakt wel uit met prachtige uitspraak over Pogacar

Belgische sprinter beleeft zelf offday, maar pakt wel uit met prachtige uitspraak over Pogacar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De monstersolo van Tadej Pogacar heeft veel indruk gemaakt in het peloton. Belg Arne Marit hoopt de benen van de Sloveen ooit eens te kunnen lenen.

Vorig jaar won Intermarché-Wanty de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré met Gerben Thijssen. Hij rijdt in Parijs-Nice en dus kreeg Arne Marit zijn kans. Zaterdag werd hij al zesde in de Grand Prix Criquielion en mocht dus hij ambities hebben. 

De kaars van Marit doofde echter uit op zo'n 20 kilometer van de streep. De regen en de koude zorgden ervoor dat hij het peloton moest laten rijden. Marit kwam uiteindelijk binnen als 87ste, op meer dan 7 minuten van winnaar Jarne Van De Paar.

Tadej Pogacar

Zaterdag volgde Marit nog de monstersolo van Tadej Pogacar op zijn hotelkamer. Het maakte ook op hem veel indruk. Vooral het gemak waarmee de Sloveen zijn onderneming van 80 kilometer probleemloos afrondde.

"De laatste twintig kilometer was hij gewoon met een grote glimlach zijn supporters aan het groeten, hè. Het moet plezant zijn om de rest te overklassen in zo’n zware WorldTour-koers. Als hij zijn benen eens een dagje niet nodig heeft, wil ik ze altijd eens lenen", zegt Marit bij Het Nieuwsblad. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties