Had beste Van Avermaet kunnen strijden tegen Pogacar en Van der Poel? Hij geeft zelf het antwoord

Had beste Van Avermaet kunnen strijden tegen Pogacar en Van der Poel? Hij geeft zelf het antwoord
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet hing eind vorig jaar zijn fiets aan de haak. Hij koerste nog vaak tegen Van der Poel en Van Aert, maar kon hen nooit echt het vuur aan de schenen.

Greg Van Avermaet kende zijn hoogtepunt in de jaren 2016 en 2017. Toen won hij onder meer twee keer de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Daarna verzamelde Van Avermaet vooral ereplaatsen. 

Zou de beste Van Avermaet zich hebben kunnen meten met Van Aert, Van der Poel en Pogacar? "Een moeilijke vraag. Ik denk het wel, want ik behoorde toch enkele jaren bij de top drie van de beste klassieke renners", zegt hij bij Knack. 

"Ik heb Peter Sagan een paar keer geklopt en hij was ook een uitzonderlijk talent, net als Wout en Mathieu dat zijn. Het is een natuurlijk verloop: zoals zij mijn generatie hebben overvleugeld, zullen ook zij dat binnen x jaar meemaken met de nieuwe jonge mannen."

Pogacar en Van der Poel

Van Avermaet vocht graag man tegen man-duels uit, de besten tegen elkaar. Tijdens zijn beste periode bleven de toppers echter vaak wachten en werd er beredeneerd gekoerst. Toen hij dat ook deed, won hij ook. 

"Maar ik stel vast dat Tadej Pogacar en Van der Poel nu ook zo vroeg aanvallen. Ik had het graag tegen hen opgenomen. Helaas is mijn verval te vroeg ingetreden", stelt Van Avermaet nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties