Tom Boonen doet uitspraak die Patrick Lefevere niet graag zal horen

Tom Boonen doet uitspraak die Patrick Lefevere niet graag zal horen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Soudal-QuickStep heeft dit jaar een flinke gedaantewissel ondergaan. De ploeg zet op een totaal ander doel in dan dat het vroeger deed.

Lotto Dstny is sterk aan het nieuwe jaar begonnen. Van Eetvelt, Van Gils, Segaert en Van de Paar lieten zich meteen zien. Dat merkt ook Tom Boonen op in Wielerclub Wattage.

“De Belgische renners die de overstap maken naar de profs, zijn onmiddellijk goed”, stelt Tom Boonen vast. “Dat is vooral te danken aan Kurt Van de Wouwer.”

Ze komen allemaal uit het beloftenteam van Lotto Dstny en groeiden zo door naar de hoofdmacht waar ze zich meteen laten zien. “Het jeugdproject staat er. Daarvoor mogen ze Kurt Van de Wouwer een pluim op de hoed steken”, vult Jan Bakelants aan.

Klassieke renners moeten voor Lotto Dstny kiezen

Tom Boonen bevestigt dat de huidige resultaten allemaal de resultaten zijn van het werk van Van de Wouwer. “Hij screent die jonge gasten al op heel jonge leeftijd en levert kant-en-klare producten af aan de profploeg. Wanneer die jonge renners de overstap maken naar de profs, beginnen ze onmiddellijk koersen te winnen.”

En Boonen trekt ook een opvallende conclusie, al zal Patrick Lefevere dat niet graag horen van zijn voormalige chouchou. Als hij op dit moment renner zou zijn en moet kiezen tussen Lotto Dstny en Soudal-QuickStep, dan zou hij bij die eerste aan de slag gaan.

Dirk De Wolf bevestigt de keuze van Boonen. “Als klassieker-renner moet je nu voor Lotto Dstny kiezen. Maar als je in een rondeploeg wil rijden, moet je kiezen voor Soudal-QuickStep”, klinkt het besluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties