Patrick Evenepoel bijt stevig van zich af na hevige kritiek: "Dat ben ik niet"

Patrick Evenepoel bijt stevig van zich af na hevige kritiek: "Dat ben ik niet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen jaar was bijzonder woelig voor Remco Evenepoel. Vooral zijn vader werd in het vizier genomen, maar hij schetst nu een heel ander beeld.

Een transfer naar een andere ploeg, een fusie met Jumbo-Visma of vader Evenepoel die niet tevreden was met hoe het loopt bij Soudal Quick-Step. Het passeerde vorig jaar allemaal de revue. 

Vooral de rol van vader Patrick Evenepoel werd daarbij in het vizier genomen. Als manager van zoon zou hij onder meer druk zetten op Soudal Quick-Step of een beter contract willen onderhandelen voor zijn zoon. 

Patrick Evenepoel geen manager

Zelf ontkent Patrick Evenepoel dat hij de manager is van zijn zoon. "Ik word door de buitenwereld afgeschilderd als de manager van Remco. Maar dat ben ik niet", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Vader Evenepoel heeft naar eigen zeggen nog nooit onderhandeld over het contract van zijn zoon, dat doet Remco zelf. "In Tenerife zijn hij en Patrick Lefevere destijds een heel correct contract overeengekomen."

En dat contract is wel degelijk goed, benadrukt vader Evenepoel. Mét bonussen waar de gewone werkmens van achterover valt. Hij vindt dan ook niet dat hij daar nog over zou moeten discussiëren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties