Patrick Lefevere grijpt naast Belgische toptalenten door "oudste truc uit het boekje"

Patrick Lefevere grijpt naast Belgische toptalenten door "oudste truc uit het boekje"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als heel wat ploegen is Patrick Lefevere altijd op zoek naar nieuwe renners. Hij kwam uit bij twee Belgen, maar zij lijken niet naar zijn ploeg te komen.

Soudal Quick-Step onderging dit jaar al een heuse transformatie. Er vertrokken maar liefst twaalf renners en er kwamen elf nieuwkomers bij. Zeven daarvan zijn jonger dan 23 jaar, de ploeg werd dus stevig verjongd. 

Een van de jongeren die op het lijstje stond van Lefevere, is de Amerikaan Matteo Jorgenson (24). Zijn contract bij Movistar liep af, maar Lefevere voelde al snel dat Jorgenson zijn zinnen op Visma-Lease a Bike had gezet. 

Van Gils en Van Eetvelt 

Lefevere zelf heeft dan weer zijn zinnen gezet op twee Belgische talenten, namelijk Maxim Van Gils (24) en Lennert Van Eetvelt (22). Hun contract loopt eind dit jaar af bij Lotto Dstny, dus ruikt Lefevere zijn kans. 

"Maar daar voel je dat het Lotto Dstny zal worden. Ze zullen daar de oudste truc uit het boekje hebben bovengehaald: 'Bij Soudal Quick-Step zal je alleen maar moeten werken voor Remco Evenepoel'", zegt Lefevere bij Het Nieuwsblad.

Al is het volgens Lefevere duidelijk dat het bij zijn ploeg niet zo hoeft te zijn. "Ilan Van Wilder bewijst toch dat een hybride rol van half knecht-half kopman net heel interessant kan zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties