Patrick Evenepoel heeft duidelijke mening over Declercq-incident van zijn zoon in Parijs-Nice

Patrick Evenepoel heeft duidelijke mening over Declercq-incident van zijn zoon in Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste jaren milderde Remco Evenepoel zijn uitspraken, maar in Parijs-Nice liet hij zich even gaan. Vader Patrick Evenepoel ziet het eerder als een uitzondering.

Na de ploegentijdrit in Parijs-Nice haalde Remco Evenepoel stevig uit naar zijn ex-ploegmaat Tim Declercq. Hij reed volgens Evenepoel met opzet in de weg, waardoor de renners van Soudal Quick-Step moesten remmen. 

Evenepoel noemde het "smerig" en insinueerde zelfs even dat Declercq het met opzet deed. De Belgische kampioen excuseerde zich wel snel bij Declercq, die dat aanvaarde. Het akkefietje was dus snel bijgelegd. 

Toch doet het terugdenken aan het begin van de carrière van Evenepoel, toen hij nog geregeld straffe uitspraken deed. "Die straffe uitspraak over Declercq heeft wat ophef teweeggebracht, maar Remco schuift veel minder uit dan vroeger", zegt Patrick Evenepoel bij Het Nieuwsblad

Mediatraining Evenepoel

Hij noemt het dit keer ook geen echte uitschuiver van zijn zoon. Agna, de moeder van Remco Evenepoel, ziet op dat vlak veel gelijkenissen tussen haar zoon en haar man Patrick wat die uitschuivers betreft. 

Hij kan ook iets impulsief zeggen waar hij tien minuten later dan spijt van heeft. Maar Patrick Evenepoel wil ook dat Remco vooral zichzelf kan blijven. "Dat is de aard van het beestje, hè."

"Zelfs al geef je hem zoveel mediatraining als je wilt, dat zal er nooit helemaal uitgaan. Verplicht Remco om naar links te gaan, en hij gaat naar rechts."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties