Geen Milaan-Sanremo, wel twee andere koersen voor Arnaud De Lie: Lotto Dstny legt keuze uit

Geen Milaan-Sanremo, wel twee andere koersen voor Arnaud De Lie: Lotto Dstny legt keuze uit
Foto: © photonews

Arnaud De Lie komt zaterdag niet aan de start van Milaan-Sanremo, maar rijdt deze week wel twee koersen. Lotto Dstny is nu met meer uitleg gekomen voor die keuze.

Zijn val in de finale van Le Samyn heeft er toch stevig ingehakt bij Arnaud De Lie. De Belgische kopman van Lotto Dstny kon in Parijs-Nice geen potten breken en kwam niet meer aan de start van de vierde rit. 

Dat met het oog op een goede voorbereiding op Milaan-Sanremo, het eerste monument van het jaar. Omdat De Lie nog altijd niet helemaal hersteld is, heeft Lotto Dstny beslist om hem niet te laten starten. 

"Als je geen 100 procent bent, heeft het geen zin om naar Milaan-Sanremo af te reizen", zegt sportief manager Kurt Van De Wouwer bij Sporza. Met Pogacar en Van der Poel aan de start zou winnen sowieso moeilijk zijn. 

GP de Denain en Bredene Koksijde Classic

De Lie rijdt donderdag wel de GP de Denain en vrijdag de Bredene Koksijde Classic. "In de eerste plaats om competitierime op te doen. Als je 90 procent bent, kan je in die koersen ook meedoen voor de zege."

Toch wil de ploeg geen druk leggen op De Lie, het is niet van moeten. De jonge Waal zoekt nog altijd naar zijn eerste zege van het seizoen. De voorbije twee seizoenen won De Lie in totaal 19 keer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties