Nathan Van Hooydonck over moment met Wout van Aert: "Kindje stond te huilen"

Nathan Van Hooydonck over moment met Wout van Aert: "Kindje stond te huilen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nathan Van Hooydonck moest eind vorig jaar zijn fiets aan de haak hangen. Hij maakte wel veel mooie momenten mee, onder meer met Wout van Aert.

Renners worden tijdens hun trainingen al eens herkend. Bij toppers zoals Wout van Aert gebeurt dat constant, waardoor het soms te veel wordt. Volgens Nathan Van Hooydonck gaat hij er echter altijd goed mee om. 

"Ik vind dat hij dat heel goed doet. Hij blijft heel lang heel kalm en heeft heel veel geduld. Maar op het gepaste moment en op de juiste manier kan hij ook zeggen van: 'Nu is het genoeg'", zegt Van Hooydonck bij Stamcafé Koers. 

Van Aert ziet kindje niet

"Tegen een kind heb ik Wout eigenlijk nog nooit geen nee weten zeggen. Dat is bij volwassenen wel al eens het geval. Die tonen dan iets meer begrip", gaat Van Hooydonck nog verder. 

"Maar onlangs stond er een kindje echt te huilen voor een handtekening van Wout van Aert. Als hij het gezien had, had hij die zeker een handtekening gegeven." Dat gebeurde dus niet. 

Soms gaat het echter te ver. "Op stage in Tenerife rijden de auto’s achter je aan. Die rijden dan voorbij en maken een foto, en nog eens. Soms is dat echt gevaarlijk en wordt er door de ploeg ook wel ingegrepen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties