UCI gaat hard en legt Patrick Lefevere straf op voor "vrouwonvriendelijke uitspraken"

UCI gaat hard en legt Patrick Lefevere straf op voor "vrouwonvriendelijke uitspraken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere staat opnieuw in het oog van de storm. Deze keer is het de UCI die uitpakt met een mogelijke straf aan het adres van de sterke man van Soudal - QuickStep. Een zware boete ligt op hem te wachten.

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft Patrick Lefevere een boete van bijna 21.000 euro opgelegd voor vrouwonvriendelijke uitspraken. De Ethische Commissie van de UCI acht hem namelijk schuldig aan een aantal vrouwonvriendelijke uitspraken.

Als Lefevere zich zou verontschuldigen, dan moet hij de boete wel niet betalen. Dat staat gestipuleerd in het rapport dat Sporza kon inkijken bij de UCI. "Meneer Lefevere wordt gevraagd publiekelijk te erkennen dat zijn uitlatingen ongepast waren en moet zich ervoor verontschuldigen."

Het zou gaan over kleinerende uitspraken ten opzichte van vrouwen. Er zijn twee inbreuken tegen de regels vastgesteld, al laat de UCI niet weten over welke uitspraken het precies gaat. Afwachten dus wat het standpunt van Lefevere zal zijn.

Opschortende boete - excuses zijn nodig

"Er wordt ook een boete van 20.000 Zwitserse frank opgelegd, opschortend op voorwaarde dat hij een publieke verklaring aflegt en geen nieuwe inbreuk op de ethische code begaat in de komende drie jaar", aldus nog de UCI.

Vooralsnog heeft Patrick Lefevere niet gereageerd op de zaak. We volgen het sowieso voor jullie op de komende uren en dagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties