Geen duel met Mathieu van der Poel: Wout van Aert rijdt topklassieker niet

Geen duel met Mathieu van der Poel: Wout van Aert rijdt topklassieker niet
Foto: © photonews

Wout van Aert rijdt dit voorjaar maar een beperkt aantal koersen. Nu gaat er ook nog een van zijn programma.

Door zijn hoogtestage in Spanje schrapte Wout van Aert al de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Ook Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico liet hij dit jaar aan zich voorbij gaan.

Daardoor staan er nog maar vier koersen in het voorjaar op het programma van Van Aert, nl. de E3 Saxo Classic, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Geen Gent-Wevelgem dus. 

Op de voorlopige deelnemerslijst staat de naam van Van Aert niet, wel die van Christophe Laporte en Olav Kooij. Visma-Lease a Bike bevestigde bij In de Leiderstrui dat Van Aert Gent-Wevelgem niet zal rijden. 

Er komt dus geen duel met Mathieu van der Poel, die dit jaar voor het eerst sinds 2020 nog eens aan de start staat. Toen werd Van der Poel negende, in 2019 werd de Nederlander vierde bij zijn debuut. 

Giro d'Italia 

In 2021 won Van Aert de wedstrijd nog na een sprintje met vijf tegen onder meer Nizzolo en Trentin. Vorig jaar schonk Van Aert de zege weg aan zijn ploegmaat Christophe Laporte, een veelbesproken moment. 

Dat Van Aert zo weinig klassiekers rijdt, heeft natuurlijk te maken met het feit dat hij op 4 mei aan de start van de Giro staat. Daar maakt Van Aert zijn debuut in de Italiaanse grote ronde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties