José De Cauwer heeft duidelijk advies voor Jasper Philipsen wat zijn toekomst betreft

José De Cauwer heeft duidelijk advies voor Jasper Philipsen wat zijn toekomst betreft
Foto: © photonews

Het contract van Jasper Philipsen loopt eind dit jaar af bij Alpecin-Deceuninck. Vertrekt hij bij de ploeg of blijft hij dan toch?

Bij Alpecin-Deceuninck groeide Jasper Philipsen uit tot een van de beste sprinters ter wereld, zo niet de beste. De voorbije twee jaar won hij zes ritten in de Tour, vorig jaar pakte hij ook de groene trui mee naar huis. 

Na vier jaar loopt zijn contract bij Alpecin-Deceuninck dus af. Philipsen heeft ondertussen ook een manager onder de arm genomen. Wil hij dan toch vertrekken bij de ploeg van de broers Roodhooft? 

Minder ambitie bij andere ploegen

"Op dit moment zit ik wel in een ploeg waar een type renner als ik veel steun en mogelijkheden krijgt, dus ik sta er zeker voor open om te blijven", zegt Philipsen bij Het Nieuwsblad. 

Philipsen ziet wel de nadelen van zijn ex-ploegmaat Stefano Oldani die naar Cofidis vertrok. Daar is de cultuur toch helemaal anders en ligt de druk ook minder hoog. 

José De Cauwer waarschuwt Philipsen dan ook. "Als ik nog eens carrière-advies mag geven: naar die andere soort ploegen moet je zéker niet gaan. Je wilt niet weten hoe snel je mee de lat omlaag legt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties