Richard Plugge geeft het stokje door na kritiek over zijn positie

Richard Plugge geeft het stokje door na kritiek over zijn positie
Foto: © photonews

De CEO van Visma-Lease a Bike, Richard Plugge, zal zich niet opnieuw kandidaat stellen als voorzitter van de AIGCP. Die vereniging vertegenwoordigd de belangen van de profploegen.

De laatste tijd kreeg Richard Plugge steeds meer kritiek als voorzitter van de AIGCP. Die kwam er onder meer na de transfer van Cian Uijtdebroeks. Andere ploegen haddden toen zijn ontslag gevraagd.

Daarnaast was er ook de mogelijke fusie met Soudal Quick-Step van eind vorig jaar. Het objectief was om een superploeg uit te bouwen, met Remco Evenepoel, wat kritiek opleverde van de andere ploegen. 

Plugge zal dus geen kandidaat meer zijn bij de volgende voorzittersverkiezingen. "Ik denk dat het gezond en goed is om de voorzittershamer regelmatig door te geven. Hierdoor delen we als professionele wielerploegen allemaal de verantwoordelijkheid."

SafeR

De Nederlander is zijn collega's dankbaar voor de samenwerking de voorbije jaren. Vooral de oprichting van SafeR, een organisatie die de veiligheid van parcoursen van wielerkoersen moet garanderen, is een realisatie van Plugge. 

Plugge gaat zich meer focussen op zijn ploeg Visma-Lease a Bike. "Maar ik blijf altijd kijken naar de belangen van het collectief aan wielerploegen." Hij noemt de veiligheid van renners en een gezond businessmodel voor wielerploegen als voornaamste doelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties