Wereldkampioen Mathieu van der Poel maakt monsterdeal én contractverlenging bekend

 Wereldkampioen Mathieu van der Poel maakt monsterdeal én contractverlenging bekend
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft zich voor heel lange tijd aan fietsenmerk Canyon verbonden. Ook zijn contract bij Alpecin-Deceuninck wordt opengebroken.

Sinds eind 2017 rijdt Mathieu van der Poel op wegfietsen, crossfietsen en mountainbikes van het Duitse merk Canyon. De Nederlandse wereldkampioen trok maandag naar het hoofdkwartier van Canyon. 

Van der Poel trekt niet zomaar naar het Duitse Koblenz tussen Milaan-Sanremo en de E3 Saxo Classic. De wereldkampioen heeft zich namelijk voor de volgende 10(!) jaar verbonden aan Canyon. 

"De eerste helft van die tien jaar ben ik zeker nog profrenner, nadien vijf jaar als ambassadeur, maar indien ik na die eerste vijf jaar beslis om nog langer te blijven koersen op profniveau, kan dat ook", zegt de 29-jarige Van der Poel. 

Van der Poel langer bij Alpecin-Deceuninck

Van der Poel wil nog veel successen boeken op zijn Canyon. Onder meer de Olympische Spelen in Parijs staan hoog op zijn verlanglijstje. Maar ook zijn toekomst bij Alpecin-Deceuninck krijgt nog een stevig vervolg. 

Het contract van Van der Poel bij Alpecin-Deceuninck liep af eind december 2025, maar die verbintenis werd vervangen door een nieuw contract tot eind 2028. Aan het einde van dat contract zal Van der Poel bijna 34 jaar zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties