Ploeg van Lotte Kopecky moet klassieker laten schieten door vervelend probleem

Ploeg van Lotte Kopecky moet klassieker laten schieten door vervelend probleem
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

SD Worx-Protime komt donderdag niet aan de start van de Classic Brugge-De Panne. De ploeg van Lotto Kopecky kampt met te veel blessures.

Heel wat rensters van SD Worx-Protime liggen in de lappenmand, terwijl anderen dan weer op hoogtestage zijn. "Hierdoor is het niet mogelijk om een volwaardig team richting De Panne te sturen."

"Het is doodzonde dat we deze klassieker moeten overslaan", zegt sportief manager Danny Stam. "Vooral door de valpartij in Nokere Koerse woensdag hebben sommige rensters nu nog last van blessures.

Geen Classic Brugge-De Panne, wel Gent-Wevelgem

"Met enkele dagen extra rust kunnen zij weer volledig herstellen richting de grote klassieke afspraken die de komende weken op het programma staan", stelt Stam. Lorena Wiebes heeft bijvoorbeeld last van haar schouder. 

Lotte Kopecky reed zondag nog de Trofeo Alfredo Binda in Italië en was reserve, maar komt donderdag dus niet aan de start van de Classic Brugge-De Panne. Zondag in Gent-Wevelgem zal dat wel het geval zijn. 

"Wij hopen zondag in Gent-Wevelgem weer op volle sterkte van start te kunnen gaan en daar opnieuw mee te doen voor de overwinning", besluit Stam nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties