Tom Dumoulin heeft wat te zeggen over het karakter van Evenepoel en Vingegaard

Tom Dumoulin heeft wat te zeggen over het karakter van Evenepoel en Vingegaard
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin hing in augustus 2022 zijn fiets definitief aan de haak. Hij kijk met bewondering naar hoe de huidige generatie traint en met de wielersport omgaat.

De laatste jaren was het voor Tom Dumoulin steeds moeilijk om zich mentaal nog helemaal op te laden voor het wielrennen. Begin 2021 nam hij al eens een pauze, in augustus 2022 hing hij zijn fiets aan de haak. 

Dumoulin zag het wielrennen steeds meer veranderen tijdens zijn carrière. Renners worden op steeds jongere leeftijd prof, omdat ze al op hun 15de of 16de nauwkeurig kunnen trainen en met voeding bezig zijn. 

Ander karakter Evenepoel en Vingegaard

"Ik ben benieuwd of dat ze gaat opbranden. Mij zou het in ieder geval opbranden, maar het zijn andere karaktertypes. Ik ben een beetje een vrije vogel, een liefhebber", zegt Dumoulin bij Wielerflits. 

"Een ander karaktertype, zoals Evenepoel, vindt dat fantastisch. Die zegt ook: schrijf mij maar uit wat ik moet doen en wat ik moet eten. Vingegaard doet ook precies wat de trainer zegt en hij vindt dat geweldig, hij heeft daar baat bij."

Dumoulin geeft toe dat die groeiende structuur en professionalisering van de sport hem parten heeft gespeeld. Hij denkt dat het voor oudere renners gewoon moeilijker is om zich daaraan aan te passen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties