UCI komt met nieuw statement over opvallende tijdrithelmen van Visma-Lease a Bike

UCI komt met nieuw statement over opvallende tijdrithelmen van Visma-Lease a Bike
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De nieuwe tijdrithelm van Visma-Lease a Bike was veelbesproken, maar ook de UCI mengde zich plots. Nu heeft het toch zijn goedkeuring gegeven.

In Tirreno-Adriatico kwam Visma-Lease a Bike op de proppen met opvallende tijdrithelmen van hun nieuwe sponsor Giro. De Nederlandse ploeg kreeg er bakken kritiek voor, vooral op sociale media. 

De helmen waren afgetoetst bij de UCI, die ook zijn goedkeuring had gegeven. Maar plots kwam de UCI wel met een statement dat ze de huidige regels wat de helmen betreft zou herbekijken. 

"De Internationale Wielerunie erkent dat er geen directe inbreuken zijn op het reglement, maar maakt zich wel zorgen over de huidige trend waarin de prioriteit steeds meer op het presteren ligt en veel minder op de veiligheid."

Visma-Lease a Bike krijgt zegen van UCI

De UCI beloofde "een diepgaande analyse uit te voeren van de regelgeving rond het ontwerp en het gebruik van tijdrithelmen." Bij Visma-Lease a Bike vielen ze uit de lucht, omdat de UCI dus zijn goedkeuring had gegeven. 

Maar de UCI heeft nu toch zijn goedkeuring gegeven voor de helmen. Visma-Lease a Bike krijgt  van de UCI de goedkeuring voor het prototype goed van 18 januari 2024 tot en met 17 januari 2025. "Na die periode moet het prototype volgens de geldende voorwaarden voor iedereen te koop zijn."

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties