Tim Wellens onthult zijn grapje met het peloton: "Ze konden er niet mee lachen"

Tim Wellens onthult zijn grapje met het peloton: "Ze konden er niet mee lachen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar verstopte zich tijdens de Ronde van Catalonië samen met zijn ploegmaat Domen Novak echter een struik om het peloton te foppen. Ook Tim Wellens deed het al eens.

In de Giro van 2018 probeerde Tim Wellens met zijn ploegmaat Adam Hansen naar een kopgroep te rijden waar Tosh Van der Sande, een andere ploegmaat, in zat. Wellens kon namelijk de roze trui pakken. 

Dat lukte echter niet want Mitchelton-Scott (de voorganger van het huidige Jayco-AlUla, nvdr.) controleerde vooraan het peloton en liet Wellens niet rijden. Tot de Italiaan Manuel Senni weg sprong en Wellens en Hansen mee gingen.

Wellens en Hansen foppen peloton 

Het gat op de vluchters dichten lukte echter niet. "Alleen hadden we zelf ook een dusdanig mooie kloof op het peloton dat we besloten om ons links van de weg achter een muurtje van een camping te verstoppen", zegt Wellens bij Het Nieuwsblad. 

Het peloton stoof hen voorbij, waardoor Wellens en Hansen hard moesten werken om weer de aan te sluiten. Wellens bleef achteraan het peloton, terwijl Hansen naar voren reed om naast de renners te rijden die aan het achtervolgen waren. 

"Dat moet blijkbaar geld waard geweest zijn. De eerste dagen konden de renners van Mitchelton-Scott er niet om lachen. Nadien gelukkig weer wel", zegt Wellens nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties