Van Hooydonck pareert nu al kritiek op Van Aert: "Kan je hem dat kwalijk nemen?"

Van Hooydonck pareert nu al kritiek op Van Aert: "Kan je hem dat kwalijk nemen?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Moet Wout van Aert het anders aanpakken tegen Mathieu van der Poel dit voorjaar? Nathan Van Hooydonck pareert nu al mogelijke kritiek op de aanpak van Van Aert.

Wout van Aert moest zich de voorbije jaren vaak gewonnen geven tegen Mathieu van der Poel, de laatste keer op het WK in Glasgow. Van der Poel reed Van Aert, en ook Pedersen en Pogacar, gewoon uit het wiel. 

Van Aert suggereerde dat hij het misschien wel anders moest aanpakken tegen de Nederlander. Hij dacht eraan om meer afwachtend te koersen. Volgens Nathan Van Hooydonck is dat maar in één scenario een optie. 

Van Aert mag ploegenspel spelen

Als Van der Poel versnelt, bijvoorbeeld op de Paterberg, dan zou het Van Hooydonck niet verbazen als Van Aert de enige zou zijn die de aanval kan beantwoorden. Met dan enkele ploegmaats in een tweede groep. 

"Dan heeft hij alle recht om het ploegenspel te spelen en niet mee te werken. Zou Wout vroeger sneller het man-tegen-man-gevecht aangegaan hebben, dan zal hij nu al eens twee keer nadenken", zegt Van Hooydonck bij Het Nieuwsblad. 

"Maar kan je hem dat kwalijk nemen? Dat noem ik niet link, maar pure logica", zegt Van Hooydonck nog. Al verwacht Van Hooydonck ook niet dat er in de E3 al een duel zal zijn tussen Van Aert en Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties