Wuyts komt het opvallend advies voor Visma-Lease a Bike en Van Aert om Van der Poel te kloppen

Wuyts komt het opvallend advies voor Visma-Lease a Bike en Van Aert om Van der Poel te kloppen
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel en Wout van Aert staan eindelijk tegenover elkaar in de E3 Saxo Classic. Al raadt Michel Wuyts Van Aert wel aan tot voorzichtigheid.

Visma-Lease a Bike won voor de tweede keer op rij de twee koersen van het openingsweekend, Alpecin-Deceuninck won voor de tweede keer op rij Milaan-Sanremo. De E3 Saxo Classic wordt de eerste clash. 

Ook tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Van Aert komt net terug van zijn hoogtestage in Tenerife, terwijl Van der Poel nog maar aan zijn tweede koersdag van het wegseizoen begint. 

Geen Van Aert vs Van der Poel?

Kan Van Aert voor de derde keer op rij winnen in Harelbeke? "Van der Poel ontlopen, hoe fiks je dat? Een blinde stormloop op de Taaien- of de Stationsberg?", vraagt Michel Wuyts zichzelf af bij HLN.

"Daar gaat Matje eens genoeglijk van grommen. 'Doe maar, jongens. Die gele loper voelt pas comfortabel'." Hoe moeten Van Aert en co het dan aanpakken? "Door de kaart Van Aert laat of zelfs niet te trekken. Heiligschennis? Toch niet."

Van Aert won de E3 Saxo Classic al twee keer op rij en ziet de E3 eigenlijk nog als voortzetting van zijn hoogtestage. Zijn ploegmaats moeten dus een vrijgeleide krijgen volgens Wuyts. "En je weet maar nooit dat Wout aan het eind nog aan zijn trekken komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties