Tom Boonen wijst naar Patrick Lefevere na slechte prestaties van Soudal Quick-Step

Tom Boonen wijst naar Patrick Lefevere na slechte prestaties van Soudal Quick-Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De grote dagen van Soudal Quick-Step in de klassiekers liggen wel achter ons te liggen. Tom Boonen heeft er ook geen goed oog in voor wat nog komt.

Yves Lampaert kwam vrijdag als 29ste over de streep van de E3 Saxo Classic, op meer dan 4 minuten van winnaar Mathieu van der Poel. De rest van Soudal Quick-Step eindigde nog verder in de uitslag. 

Tom Boonen ziet dan ook niet hoe zijn ex-ploeg dit voorjaar nog een kasseienkoers zou kunnen winnen. "Pff, zeg nooit nooit, maar de ploeg is enorm verzwakt", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Volgens Boonen is het allemaal veel minder dan de voorbije jaren en moet de ploeg zelfs zoeken om een volwaardige ploeg op te stellen. Volgens Boonen heeft Soudal Quick-Step ook geen moeite gedaan om de ploeg te versterken in het voorjaar. 

Boonen twijfelt aan Lefevere

Boonen wijst ook naar zijn ex-baas Patrick Lefevere, al heeft hij enorm veel respect voor wat hij al gepresteerd heeft. "Maar is hij nog de jonge, gemotiveerde CEO die hij vroeger was?", vraagt hij zich af.

Al staat Lefevere ook voor een moeilijke opdracht doordat hij een ploeg moet bouwen voor Evenepoel zonder veel ruimte in zijn budget. Daar lijdt de ploeg voor het klassieke voorjaar dus onder. 

De nasleep van de mogelijke fusie met Jumbo-Visma heeft ook zijn invloed, volgens Boonen. Er is te veel chaos geweest dit najaar. "Het had mij erg verbaasd mocht het op dit moment wel allemaal goed gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties