Wout van Aert zet criticasters Tom Boonen en Rik Van Looy stevig op hun plaats

Wout van Aert zet criticasters Tom Boonen en Rik Van Looy stevig op hun plaats
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wout van Aert staat een belangrijke periode voor de deur met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Die twee koersen won hij nog niet, waarvoor hij vaak kritiek krijgt.

De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn de twee koersen die Wout van Aert absoluut eens wil winnen. Hij wordt dit jaar 30 jaar, hij beseft zelf ook dat de kansen kleiner worden en heeft er alles aan gedaan. 

Als het Van Aert niet lukt, dan zal hij allicht weer heel wat kritiek krijgen. Die krijgt hij nu al vaak van streekgenoten Rik van Looy en Tom Boonen. Wat vindt Van Aert daar zelf van? 

"Als Tom Boonen of Rik Van Looy een interview hebben gegeven, dan hoef ik het niet te lezen om te weten wat erin staat. Niemand is immuun voor kritiek, ik ook niet", zegt Van Aert bij Humo.

Boonen en Van Looy begrijpen het niet

Een van de kritieken van Boonen en Van Looy is dat Van Aert zich te veel opoffert voor iemand anders, zeker met zijn talent. Denk maar aan het vele werk dat Van Aert al deed voor Vingegaard in de Tour. 

"Rik en Tom stammen uit het oude wielrennen. Ik kan proberen om ze het hedendaagse wielrennen te doen begrijpen, maar dat zal niet meer lukken. Ik ben gelukkig met hoe ik mijn sport beoefen en ik ben trots op de dingen die ik met de ploeg verwezenlijkt heb. Dat is het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties