Wilfried Peeters verrast over Mathieu van der Poel: "Daar haal ik als ploegleider veel meer uit"

Wilfried Peeters verrast over Mathieu van der Poel: "Daar haal ik als ploegleider veel meer uit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Soudal Quick-Step is het voorjaar opnieuw een tegenvaller. "De renners hebben niet op niveau gepresteerd", zegt ploegleider Wilfried Peeters.

Een 18de plaats in de Ronde van Vlaanderen van Yves Lampaert was het beste resultaat voor Soudal Quick-Step. Kasper Asgreen kwam als 47ste binnen, maar wel al op meer dan 7 minuten van Mathieu van der Poel. 

Het is een trend die zich al het hele voorjaar doorzet bij Soudal Quick-Step. "In het verleden ging het anders. Andere ploegen moesten ons proberen te kloppen. Dat lukte ook niet", zegt ploegleider Wilfried Peeters bij HLN. 

Van der Poel de beste in de Ronde

"Als je de beste renners in de ploeg hebt, gaat alles veel makkelijker. Maar als je niet probeert, kan je beter niet starten", zegt Peeters nog. Al heeft de ploeg wel geprobeerd, stelt Peeters. "Als Mathieu rijdt, wordt het heel moeilijk om te winnen."

Met Alaphilippe, Asgreen en Lampaert heeft Soudal Quick-Step wel goede renners, maar de prestaties komen er niet uit. Maar toch geeft Peeters niet meteen op. 

"Wat kan je zeggen, als je geklopt wordt door de beste? Niks. Maar dat gevecht daarachter, daar haal ik als ploegleider veel meer uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties