'Absolute toptransfer in de maak in het wielerpeloton'

'Absolute toptransfer in de maak in het wielerpeloton'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Groot nieuws bij SD Worx-Protime. Een van de twee beste rensters van de wereld gaat de ploeg namelijk na dit seizoen verlaten. Dat werd vorige week al bevestigd. Ondertussen lijkt het duidelijk wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Op dit moment zijn Lotte Kopecky en Demi Vollering nog ploegmaats van elkaar, volgend jaar gaan de nummers één en twee van de voorbije jaren elkaar moeten bekampen vanuit andere teams. Het gerucht ging al langer, maar is nu ook bevestigd.

Demi Vollering zal SD Worx-Protime aan het einde van dit seizoen verlaten. De 27-jarige Nederlandse topwielrenster zal geen nieuw contract meer tekenen bij het team. Lotte Kopecky verlengde onlangs wel, tot 2028 zelfs.

Lidl - Trek en nog kapers op de kust voor Demi Vollering

Beide topspeelsters houden was niet mogelijk gezien de budgettering bij SD Worx. En dus kan Vollering uitkijken naar een nieuwe ploeg. Mogelijk zou die ondertussen al gevonden zijn, want Lidl - Trek heeft interesse volgens diverse Amerikaanse bronnen.

Zowel Thijs Zonneveld als GCN hebben ondertussen de interesse in de renster weten te bevestigen. Toch zouden er ook andere teams geïnteresseerd zijn om de Nederlandse profwielrenster. Wie dat dan precies zijn? Dat wordt momenteel niet met zekerheid gemeld.

Dit jaar gaan de twee nog samen proberen zoveel mogelijk koersen te winnen. In Parijs - Roubaix zal Vollering er (normaal gezien) wel niet bij zijn en gaat Lotte Kopecky als kopvrouw op zoek naar een klassieke zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties